SMAAK ALS BELONING VOOR GOEDE ZORG

Goede zorg voor de dieren vindt je terug in de smaak van het vlees. Daarom kiezen wij voor het weivlees van onze boer uit Cromvoirt. De dieren kunnen zelf kiezen of ze naar buiten of binnen willen in de stal met stro. Dat geldt ook voor ons Livar varkensvlees. Een scharrelvarken uit het Limburgse landschap, gevoerd met aldaar gekweekte granen, gehouden in een kleinschalige varkenshouderij. Soms halen we ons vlees ook wat verder weg: het Black Angus rund groeit op in de grazige weiden van Noord-Amerika, het Iberico-varken snuffelt en wroet in Zuid-West Spanje. Eén ding is duidelijk: voor ons vlees is goed gezorgd – en dat proef je.

RUNDVLEES

Black Angus wordt vers ingevlogen vanuit Amerika. Daarna rijpen we het zelf 3 tot 4 weken in onze dry age rijpingskast. Het vlees wordt daardoor nog smaakvoller en malser. Ons Belgisch Blauw rundvlees uit Cromvoirt is weivlees: fijn van draad, botermals en vol van smaak. En ons kalfsvlees wordt vers aangeleverd door een eigen mester, die in staat voor het welzijn van zijn dieren.

ROSBIEFROLLADE
Dit is de originele zondagsrollade. Makkelijk te bereiden en te snijden. Mooi rosé gebakken is het een zacht stuk vlees, vol van smaak.
ENTRECOTE
De entrecote van Black Angus heeft een fijne marmering en een heerlijk vetrandje. Uit onze dry age rijpingskast snijden we voor u de mooiste stukken.
TOURNEDOS
Deze koning onder de biefstukken is afkomstig van ons eigen weivlees. Runderhaas is zeer mager en rijk aan ijzer. Lekker met een pepersaus.
BLACK ANGUS RIBEYE
Een geweldig smaakvolle steak uit Noord-Amerika voor de grill of barbecue. Wij laten hem 3 tot 4 weken rijpen in onze dry age kast. De geweldige marmering en aanwezig vet geeft het vlees zijn typische malsheid en smaak.
SUCADELAPJES
Dit stoofvlees van de schouder heeft een typische structuur. U kunt het heerlijk stoven in rode wijn, azijn, laurier, ui en tomaat. De sucade van Black Angus is na bereiding botermals – zo lekker was een stooflapje nog nooit!
POULET MET BEEN
Stevig stuk vlees met been voor een krachtige bouillon. Voeg knapperige groenten toe en u heeft de soep uit grootmoeders tijd.
BAVETTE
De bavette is afkomstig uit voor het vlees gefokte runderen. Het vlees is botermals. U bakt het op een hoge hittebron als biefstuk en snijdt het daarna schuin op de draad.
OSSENSTAART
Ossenstaart is rijk en vol van smaak. Geef de stukken staart ruim de tijd om te trekken op een lage hittebron. U krijgt zo een krachtige soep voor de wintermaanden.
Previous
Next

VARKENSVLEES

Naast het reguliere varkensvlees verkopen we vlees met extra smaak zoals Livar. Livar, het Limburgs Kloostervarken is een scharrelvarken met de eigenschap dat het doorregen is met wat vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het de aangename en natuurlijke smaak. Vanuit Spanje importeren we het Iberico scharrelvlees, dat net als het Livar wat meer vet bevat en dat proef je!

WANGETJES
Een onbekend product misschien, maar in een stoofpotje zeker het proberen waard. Het vlees is na stoven botermals en zeer smaakvol. Langzaam laten garen in bier en u zet een heerlijke verrassing op tafel.
VARKENSPOOTJES
Een echte ouderwetse topper voor de winterkost – en tegenwoordig een bijna vergeten product. De varkenspoot wordt in stamppotten en soep meegekookt voor het aanwezige zwoerd dat vervolgens als bindmiddel dient.
GEHAKTBALLEN
Onze beroemde gehaktballen maken wij van 80% varkensvlees en 20% rundvlees. De ballen zijn lekker rul en romig van smaak. U vindt ze zowel gebraden als ongebraden in onze toonbank.
SPEKLAPPEN
Speklappen zijn afkomstig van het buikspek ,de magerste speksoort. Wist u dat speklappen ook gegrild kunnen worden en dan minder vet bevatten?
VARKENSHIEL
In Nederland gebruiken we de hiel vaak voor de erwtensoep. Het aanwezige zwoerd dient mede als natuurlijk bindmiddel waardoor de soep steviger wordt.
BEENHAM
Onze gebraden beenham wordt ambachtelijk door ons bereid mét been. Het bot geeft meer smaak en het vlees is heerlijk sappig. Beenham is lekker bij asperges.
VARKENSHAAS
De bekende lange varkenshaas is vrij mager. Sla het smalle uiteinde terug en zet het met een prikker vast. Zo wordt het vlees gelijkmatig gebraden. Lekker met een champignonsaus of in blokjes gesneden voor saté.
IBERICO CORONA
Ibericovlees is vol van smaak, voedzaam en ook nog eens gezond vanwege het hoge percentage onverzadigde vetzuren. De corona wordt tegen rosé aan gebakken. Veel kruiden hoeft niet, het vlees heeft van zichzelf al smaak genoeg.
BACON
Uit de oven is de bacon met zijn speklaag mals van binnen en krokant van buiten.
PLATTE RIB
Platte rib of krabbetjes kunnen gegrild, gebakken of gekookt gegeten worden. Van oudsher is het een echt winterartikel. Wil je ze grillen, dan is het verstandig om ze eerst voor te koken.
SPARE RIBS
Verse spareribs voor de barbecue kunt u naar eigen smaak heerlijk kruiden en/of marineren. Kook ze eerst even voor, anders is de garingstijd wat lang. Onze gebraden spareribs zijn verkozen tot de lekkerste van Nederland. Die gaat u toch zeker eens proberen?!
PROCUREURLAPJES
Het bovenste deel van de hals. Het blijft lekker mals als u het langzaam gaart. Het vlees behoudt dan zijn sappen en is toch gaar.
RIB RACK
Mooi aaneengesloten stukje ribkarbonade met been. Het lekkere laagje spek aan de buitenkant geeft een beter braadeffect en houdt het vlees heerlijk mals.
Previous
Next

LAMSVLEES

In het voorjaar komt ons lamsvlees uit eigen land. De dieren zijn altijd buiten en leveren een mals, sappig en bijzonder zacht stukje vlees. Hollands lamsvlees is internationaal geliefd om zijn verfijnde smaak. Buiten het seizoen om halen wij ons lamsvlees uit Ierland of Nieuw-Zeeland. Zo kunt u er het hele jaar van genieten: uit de oven, op de grill of in een pittige stoofschotel.

LAMSBOUT
In het voorjaar kunt u genieten van heerlijk lamsvlees van het Hollandse lam. Met en zonder bot kan het vlees in de oven worden bereid. Met bot is het vlees smakelijker en sappiger. Laat het vlees niet al te gaar worden en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De kerntemperatuur moet circa 70°C bedragen.
LAMSZADEL
Lamszadel uit de oven is altijd een feest. Voor een kruidenkorst maakt u een kruidenmengsel van kruiden die een zacht blad hebben. Kruiden met een stugger blad zijn slecht te kauwen en ook nog eens zwaar te verteren.
LAMSKARBONADE
Om te grillen, uit de oven of op de barbecue: het lamskarbonaadje is heel veelzijdig. Kruiden als rozemarijn, tijm en knoflook zijn prima te combineren met lamsvlees.
LAMSRACK
Lamsrack (of French racks) is een mals stukje lam afkomstig van de rug. Het is in zijn geheel te bereiden in de oven of als losse racks te bakken in de pan. Rond gebogen kan het opgebonden worden tot een lamskroon. Tijm, peper en grof zout geven het vlees een zachte, pittige smaak.
LAMSSCHOUDERROLLADE
Een mooie opgebonden rollade met verse kruiden. Supermals van het Hollandse lam. Wist u dat lamsvlees gemiddeld meer vitamines B6 en B12 bevat dan rundvlees?
Previous
Next

WILD

Half oktober start officieel het wildseizoen. We hebben dan (op bestelling) hertenbiefstuk, hazenbout, hazenrug, reerug, wild zwijn en tamme eendenborst in de winkel. Bent u een wild-beginner? Tip: kies dan voor een stukje hert, dan is milder en minder sterk van smaak. Haas, hert, konijn, wild zwijn, kwartels: in het wildseizoen kunnen wij het allemaal voor u bestellen. Heeft u advies nodig bij het bereiden van uw stukje wild? Wij vertellen u graag hoe u het zo lekker mogelijk op tafel zet.

PLUIMVEE

Onze kippen zijn in feite ook ‘wild’: ze hebben volop gescharreld en daardoor wat steviger vlees! De Hubbard-kippen hebben 1 ster van het Beter Leven keurmerk, de Franse d’Yvonne scharrelkippen hebben zelfs 2 sterren deze zijn op bestelling. Kalkoen kunnen we voor u bestellen. Als u het ons twee dagen van tevoren laat weten, zorgen wij ervoor dat we het in huis hebben.

DRUMSTICKS
Heerlijk botermals stukje kip. Marineren en langzaam garen, daarna de oven even op 200 °C voor een krokant korstje.
KIPPENPOTEN
Kippenpoten van zowel onze boerderijkip als van d’Yvonne hebben een stevige structuur en zijn vol van smaak. Lekker om te bakken voor bij de frietjes of in een stoofschotel coq au vin.
KIPPENDIJTJES
Extreem mals en sappig: dit zijn de ‘biefstukjes’ van de kip. Gemarineerd zijn kippendijtjes heerlijk voor de barbecue en in oosterse gerechten.
HELE KIP
Poulet d’Yvonne heeft uitgebreid buiten kunnen scharrelen op een diervriendelijke boerderij in Frankrijk. En dat komt de smaak ten goede!
EIEREN
Wij verkopen ook verse bruine scharreleieren. U hoeft niet méér eieren te kopen dan u nodig heeft. Dus altijd een vers eitje in huis.
Previous
Next

VLEESWAREN

Ons vleeswarenassortiment wordt door onze slagers op ambachtelijke manier in onze eigen worstmakerij bereid. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met binnen- en buitenlandse vleeswarenspecialiteiten. Ook een aanrader zijn de gerookte hammen. Ze komen rechtstreeks uit de rokerij en verspreiden een heerlijke geur. U ruikt ze meteen als u de winkel binnenkomt!