SMAAK ALS BELONING VOOR GOEDE ZORG
Goede zorg voor de dieren vindt je terug in de smaak van het vlees. Daarom kiezen wij voor het weivlees van onze boer uit Cromvoirt. De dieren kunnen zelf kiezen of ze naar buiten of binnen willen in de stal met stro. Dat geldt ook voor ons Livar varkensvlees. Een scharrelvarken uit het Limburgse landschap, gevoerd met aldaar gekweekte granen, gehouden in een kleinschalige varkenshouderij. Soms halen we ons vlees ook wat verder weg: het Black Angus rund groeit op in de grazige weiden van Noord-Amerika, het Iberico-varken snuffelt en wroet in Zuid-West Spanje. Eén ding is duidelijk: voor ons vlees is goed gezorgd – en dat proef je.
RUNDVLEES
Black Angus wordt vers ingevlogen vanuit Amerika. Daarna rijpen we het zelf 3 tot 4 weken in onze dry age rijpingskast. Het vlees wordt daardoor nog smaakvoller en malser. Ons Belgisch Blauw rundvlees uit Cromvoirt is weivlees: fijn van draad, botermals en vol van smaak. En ons kalfsvlees wordt vers aangeleverd door een eigen mester, die in staat voor het welzijn van zijn dieren.
VARKENSVLEES
Naast het reguliere varkensvlees verkopen we vlees met extra smaak zoals Livar. Livar, het Limburgs Kloostervarken is een scharrelvarken met de eigenschap dat het doorregen is met wat vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het de aangename en natuurlijke smaak. Vanuit Spanje importeren we het Iberico scharrelvlees, dat net als het Livar wat meer vet bevat en dat proef je!
LAMSVLEES
In het voorjaar komt ons lamsvlees uit eigen land. De dieren zijn altijd buiten en leveren een mals, sappig en bijzonder zacht stukje vlees. Hollands lamsvlees is internationaal geliefd om zijn verfijnde smaak. Buiten het seizoen om halen wij ons lamsvlees uit Ierland of Nieuw-Zeeland. Zo kunt u er het hele jaar van genieten: uit de oven, op de grill of in een pittige stoofschotel.
WILD
Half oktober start officieel het wildseizoen. We hebben dan (op bestelling) hertenbiefstuk, hazenbout, hazenrug, reerug, wild zwijn en tamme eendenborst in de winkel. Bent u een wild-beginner? Tip: kies dan voor een stukje hert, dan is milder en minder sterk van smaak. Haas, hert, konijn, wild zwijn, kwartels: in het wildseizoen kunnen wij het allemaal voor u bestellen. Heeft u advies nodig bij het bereiden van uw stukje wild? Wij vertellen u graag hoe u het zo lekker mogelijk op tafel zet.
PLUIMVEE
Onze kippen zijn in feite ook ‘wild’: ze hebben volop gescharreld en daardoor wat steviger vlees! De Hubbard-kippen hebben 1 ster van het Beter Leven keurmerk, de Franse d’Yvonne scharrelkippen hebben zelfs 2 sterren deze zijn op bestelling. Kalkoen kunnen we voor u bestellen. Als u het ons twee dagen van tevoren laat weten, zorgen wij ervoor dat we het in huis hebben.
VLEESWAREN
Ons vleeswarenassortiment wordt door onze slagers op ambachtelijke manier in onze eigen worstmakerij bereid. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met binnen- en buitenlandse vleeswarenspecialiteiten. Ook een aanrader zijn de gerookte hammen. Ze komen rechtstreeks uit de rokerij en verspreiden een heerlijke geur. U ruikt ze meteen als u de winkel binnenkomt!